• 9 december – Verdiepingsdag – Terugkerend Licht met het thema Aandacht

  29/11/2018 | Nieuws
 • Afscheid nemen en afronden. Rusten en mee-gaan

  We zitten in de laatste weken naar de winterzonnewende, naar het einde van dit jaar, afronden en afscheid nemen. Een uitnodiging in loslaten van wat je denkt te moeten, zoals familie- en andere verplichtingen rond de feestdagen.

  Een mooi moment om ‘stil’ te staan bij het feit dat het licht terugkeert. En te rusten in het niet-weten, loslaten en overgave. Mee bewegen in de natuurlijke stroom van de tijd. Geef je helemaal aan het leven over.
  Geniet er met volle teugen van.
  We mogen naar ‘binnen’ te keren.
  Letterlijk in de warmte van het huis en naar binnen in jezelf.
  Wat wil er nu aandacht IN mij.
  Trek je bewustzijn in je lichaam om daar volledig aanwezig te zijn.

 • Aandachtig aanwezig zijn...

  ... BEWUST-ZIJN is waar we vandaag mee zullen werken, ervaren, spelen en onderzoeken.
  Daarnaast met de vraag: Waar gaat het jou nou echt om?

  Een dag in beweging met dans, yoga, meditatie, stilte en bezinning.

 • Het gaat vandaag om het evenwicht tussen jou en je omgeving. Je dient vandaag de polaire krachten, zoals geven en nemen en ontspannen en inspannen, in balans te brengen. Alleen vanuit dit evenwicht kun je groeien, anders zal het ene of het andere je gaan overheersen.
  Beleef vandaag je passie. Doe eens iets anders, anders dan dat wat je gewoonlijk aan het doen bent. Gewoontes en routines doen je levensenergie afnemen. Doorbreek bewust je eigen routines. Luister naar je lichaam en vertrouw op zijn wijsheid. Maak je waarneming vlijmscherp, door heel bewust je zintuigen te gebruiken. Hierdoor leer je meer te genieten. Laat de ander dicht bij je komen en voel wat het met je doet.
  Geef je helemaal aan het leven over. Geniet er met volle teugen van. Trek je bewustzijn in je lichaam om daar volledig aanwezig te zijn. Jij bent verantwoordelijk voor de voeding die je op celniveau nodig hebt. Houd er rekening mee dat je lichaam hét instrument is om je tot verlichting te brengen. Doorbreek bewust de dagelijkse sleur om meer levenskracht te mobiliseren. Volg je neus en wees bereid om het nodige te doen om je ware passie hier op aarde te beleven.

  Tzolkin - dagenergie