• Decembernieuws

  02/12/2019 | Nieuws
 • ‘Licht en donker vormen één geheel’

  De winterzonnewende is nabij, het Licht keert aan het eind van de maand weer terug, energetisch gezien: een tijd van Stilte en Bezinning, licht en donker vormen één geheel. Jij bent één geheel, het licht in jou mag jouw schaduw omarmen.

  Een vraag waar je in deze periode mee zou kunnen werken is:
  ‘Wat zou ik achter mij willen laten?’

 • YOGA

  Wat betreft de wekelijkse yoga tot en met dinsdag 24 december is er het gebruikelijke yoga aanbod, dus er is geen yoga vanaf woensdag 25 december tot en met vrijdag 3 januari.
  In die periode is er wel een ‘extra Verdiepingsdag’ op vrijdag 27 december een ‘yogaspecial’, van 11:00 – 16:00 uur.
  Een dag met veel yoga, meditatie, ontspanning, stilte en uitwisseling. Het thema voor deze dag is:
  ‘Licht en donker vormen één geheel’

 • VERDIEPINGSDAGEN

 • Zondag 15 december – De kunst van het niet-weten en innerlijke rust

  Gedurende de eerste weken van december is het tijd voor het afronden van zaken die jou bezighouden,
  Het is nu een periode van los-laten en ont-hechten van oude gewoonten die niet meer zinvol zijn, zoals jouw overtuigingen en beelden van hoop en verwachting over de toekomst.
  Het gaat om ontvankelijk-zijn en hoe daarin om te gaan met het niet-weten. Het is een periode van ‘ik’-loosheid. Dat is bedreigend voor het ego. De kunst is dit proces te doorzien en er direct van te onthechten en terug te keren tot volgen, niet-weten, geen initiatief nemen en zorgen voor uiterlijke en innerlijke rust.

 • vrijdag 27 december van 11:00 tot 16:00 Thema – Licht en donker vormen één geheel – 'een yogaspecial'

  De winterzonnewende is voorbij, het Licht keert weer terug, energetisch gezien: een tijd van Stilte en Bezinning, licht en donker vormen één geheel. Jij bent één geheel, het licht in jou mag jouw schaduw omarmen.
  Het wijst ons de weg naar ons licht en onze levenskracht.
  Je kunt elk moment van de dag voelen wat jouw licht laat stralen, wie en wat jouw energie verhogen en je levenskracht doen toenemen. Soms zijn die aanwijzingen heel duidelijk en soms heel subtiel. Alleen in totale eerlijkheid naar jezelf kun je bewust omgaan met deze aanwijzingen. Dat is niet altijd een eenvoudige opgave, maar als je de moed hebt eerlijk te zijn naar jezelf, wordt het leven wel een stuk eenvoudiger en lichter.

  Een vraag waar je mee zou kunnen werken is:
  ‘Wat zou ik achter mij willen laten?’