• Wat bieden de herfst en intrede van de winter

  17/10/2021 | Nieuws
 • Het is volop herfst, een prachtig seizoen waarin het genieten is van de prachtige kleuren, het bijzondere licht en de geuren van moeder aarde.
  Een tijd van oogsten van wat het jaar ons heeft gebracht, en loslaten van illusies. Straks de novemberstormen, de korte donkere dagen, weer meer naar binnen bij het vuur. Buiten de krakende takken en vallende bladeren; een transformatie met de intrede van de winter. Een tijd van inkeer en bezinning. In deze tijd mag je rusten in zijn.

 • Verdiepingsdagen

  Tijdens de verdiepingsdagen op 7 & 28 november en 19 december, werken we met de de seizoenen, als het even kan gaan we ook naar buiten om te ervaren wat de natuur ons brengt.
  We maken gebruik van alles wat helpt om te zijn en te ontspannen in wat is. yoga, meditatie, dans, beweging en ademoefeningen. We zijn samen in reflectie én stilte..
  Lees ook:  'verdieping in beweging en stilstaan in het nu' voor meer informatie.

  
Iedere verdiepingsdag heeft een eigen thema, geïnspireerd op de daarbij behorende dagenergie vanuit de Tzolkin. Hoe zo’n dag er uiteindelijk uit zal zien en wat we gaan doen is altijd weer een verrassing.

 • zondag 7 november

  Loslaten en tot inzicht komen

  Deze dag staat in het teken van je innerlijke vrede. Alles wat binnenin je vrede verstoort, mag je nu loslaten. Jij bent het die bepaalt of je moet vechten of in vrede mag leven. Verbind je met je hart en laat de helende kracht vanuit je hart stromen. Dit geeft je de kans om dat waarvan je je eerder hebt afgekeerd, nu in je leven toe te laten en te rusten in jezelf.

 • zondag 28 november

  In het oog van de orkaan is het stil

  Zo binnen zo buiten; soms raast de storm als transformerende kracht in ons.
  Deze orkaan trekt je je innerlijke diepte in. Daar kan je de stilte die daar is, zien en ervaren. Voel de liefde die op dat moment gaat stromen.
  Geloof in je kracht om jezelf werkelijk te vernieuwen. Nieuwsgierig naar je nieuwe zelf.

 • zondag 19 december

  Rust in het niet-weten in het ZIJN

  Durf te voelen wat er binnenin je gebeurt. Je hoeft met je verstand niet te weten. 
Jij bent jij en je bent uniek. Je belichaamt met elke cel van je lichaam de oneindige wijsheid van de schepping. Deze tijd in het jaar vraagt om nog meer verstilling. Je doet dit door het vertrouwde achter je te laten en je te openen voor wat komen gaat, vanuit het weten: ‘Ik ben die ik ben’.

 • Doorlopend yoga

  Op alle gebruikelijke tijden is er weer live yoga in Hippolytushoef.

  Daarnaast blijft er online yoga op de avonden en op vrijdagochtend. Op de woensdag ga ik, zodra het kan, voor de yoga weer naar Amsterdam. Het is natuurlijk mogelijk om als "Amsterdammer' een live yogasessie in Hippolytushoef te volgen.

  Voor meer details zie Kundalini Yoga & Meditatie